چرا پیامبر اسلامﷺ‌ در آغوش عایشه (رضی الله عنها) که حیض بود، قرآن تلاوت می­‌کرد؟

چرا پیامبر اسلامﷺ‌ در آغوش عایشه (رضی الله عنها) که حیض بود،

قرآن تلاوت می­‌کرد؟

پاسخ:

تلاوت کردن رسول اللهﷺ‌ در آغوش همسرشان عایشه (رضی الله عنها) در حالت عادت ماهوار بر اساس روایتی است که امام بخاری از عایشه (رضی الله عنها) روایت می­‌کند که فرمود: «رسول اللهﷺ‌ مرا در حالی که عادت ماهوار بودم امر می­‌کردند تا سر مبارک­شان را بشویم، و گاهی سر مبارک­شان را در آغوشم گذاشته قرآن تلاوت می‌­کردند؛ در حالی که من حیض بودم».

جای هیچ اعتراضی بر این حدیث وجود ندارد، اما عده‌­ای با برداشت­‌های گزاف­‌شان، زن در دوران عادت ماهوارش را نجاست و کثافتی پنداشته و از هر گونه نزدیکی با وی خودداری می­‌کنند، همان­طور که از نجاست­ها دوری می­‌ورزند.

این برخورد ناعادلانه را دین مقدس اسلام نکوهش کرده، و برای شان جایگاه و ارزش خاصی قرار داده است؛ چنان­که در دوران عادت ماهوار، از دیدگاه دین اسلام زن­ها هرکاری در دوران عادت ماهیانه می­توانند انجام دهند، به جز نماز خواندن و روزه گرفتن که برای شان جائز نیست.

اما در کتاب مقدس، سفر اللاویین (15:28-30) آمده:

«زن­ها هفت روز برای پاکی از خون حیض می­‌شمارند، سپس در روز هشتم دو کبوتر بزرگ و یا کوچک را گرفته می‌­روند به نزد کاهن­شان، کاهن یکی از دو کبوتر را قربانی گناهان و دیگری را به­ عنوان کفاره از خون نجاست حیض در نزد رب­شان تقدیم می‌­کند».

در کجای شریعت پاک اسلام چنین رفتار زشتی با زنان بیان شده است؟ علماء و مجتهدین اسلام از حدیث أم‌المؤمنین عایشه (رضی الله عنها) استدلال می­‌کنند که لمس کردن زن حایضه هیچ اشکالی ندارد، در صورتی­که او و لباسش ملوث به نجاستی نباشد، و هم­چنین استدلال به جواز تلاوت قرآن در آغوش و یا در کنار زن حایض می‌­کنند.

امام نووی (رحمه الله) می­‌فرماید: «و هم­چنین علماء استدلال می‌­کنند که در حالت نماز تکیه کردن به زن حایض در صورتی­که لباسش پاک باشد، جواز دارد».

امام قرطبی (رحمه الله) می­‌فرماید: «بلکه برای زن حایض جواز دارد که قرآن را تلاوت کند اما بدون تلفظ کردن، و هم­چنان می‌­تواند صفحات قرآن را با استفاده از مسواک یا دست­کش و یا مشابه این­ها… قرآن را ورق بزند».

 

نظرات بسته شده است.